Skip to main content

Stärk din hunds rörlighet med våra kosttillskott för leder och rörelse

När det gäller leder och rörelse är det viktigt att ta hand om hundens kropp så den ska kunna leva ett så aktivt, långt och smärtfritt liv som möjligt.

Genom att ge din hund kosttillskott som Mobility Guard, Green Lipped Mussel, MSM, Spirulina, Collagen Hydrolysate och Rosehip Powder för leder och rörelse kan du hjälpa till att stärka lederna och förbättra rörligheten. Vi på Raw for Paw har tillsammans med Andrea och hennes otroliga team utvecklat dessa kosttillskott med 100% naturliga råvaror. Det gör att kroppen kan ta upp hela produkten, samtidigt som du inte behöver använda lika mycket produkt. Vi fokuserar på kvalité och produkter som verkligen funkar för att främja friska leder.

Mobility Guard

Mobility Guard är ett kosttillskott som innehåller en kombination av naturliga ingredienser som används i förebyggande syfte för att stödja god rörlighet

Innehållet i Mobility Guard är en örtmix som stödjer lederna, stärker kroppen och stödjer immunförsvaret. Alla komponenter har antiinflammatoriska egenskaper och stödjer funktionerna i leder och senor. Då detta är ett förebyggande kosttillskott så kan det såklart ges till hundar i alla åldrar.

Green Lipped Mussel

Grönläppad mussla är en ingrediens som tillför naturliga näringsämnen till ledbrosk, främjar brosk och ökar produktionen av ledvätska. Den är även känd för sina antiinflammatoriska egenskaper och dess förmåga att minska ledsmärta och stelhet samt förbättra rörligheten och flexibiliteten i lederna. Därför kan grönläppad mussla vara särskilt användbart för äldre hundar eller hundar som lider av artros eller andra ledproblem.

Du kan ge Green-Lipped Mussel redan från valpålder och även till katter då den ger god support för välmående leder och fria rörelser genom hela livet.

MSM

MSM är organiskt svavel med flera goda funktioner för hundarnas hälsa. Det hjälper bland annat till att stärka immunförsvaret funktion, den stärker leder, senor och bindväven. Detta leder till att ledbrosket stärks och det i sin tur förbättrar rörligheten hos hundar med ledproblem.

Svavel är en viktig beståndsdel i kroppens kollagen och keratin då den bygger upp all bindväv, brosk, senor men också hår och hud. 

Det betyder att MSM kan ges både som en kur, men också i förebyggande syfte.

Spirulina

Visste ni att Spirulina är ett väldigt brett kosttillskott med högst näringstäthet? På grund av sin höga näringstäthet och höga halter av antioxidanter så boostar Spirulina immunförsvaret, stärker hud och hår, ger ökad energi samtidigt som den minskar inflammationer i din hunds kropp. Utöver det så kan dess alkaliserande effekt även hjälpa till att undvika överdriven magsyraproduktion, samt göra andedräkten frisk.

Collagen Hydrolysate

Vår Collagen Hydrolysate är en annan viktig ingrediens för ledhälsan. Kollagen är en viktig komponent i ledbrosket och kan hjälpa till att förbättra dess styrka och elasticitet. Utöver det så bidrar kollagen med återbildning av brosk och är därför ett bra tillskott till aktiva hundar, samt vid återhämtning av skada. Det kan även hjälpa till att lindra smärta och obehag i lederna samt förbättra rörligheten.

Elasticitet på senorna påverkas av antalet kollagenfibrer, vilket är något som avtar med åldern. Därför  rekommenderar vi att boosta med Collagen Hydrolysate om du har en äldre hund.

Utöver det så hjälper kollagen till med ökat välmående i hud, päls och klor.

Rosehip Powder

Nyponpulver, eller som man säger på engelska, Rosehip Powder är även denna en naturlig ingrediens som är känd för att stärka immunförsvaret då nyponpulver innehåller riktigt med C-vitamin. I nyponpulver hittar du även vitamin A, B, C, E och K, folsyra och flavoner. 

Vi rekommenderar att ge Rosehip Powder i kombination med någon/några av våra andra tillskott Green-lipped mussel, MSM och/eller Mobility Guard. Vi rekommenderar det för de kosttillskotten får ett ökat upptag och bättre effekt i kombination med nyponpulver. 

Har din hund problem så rekommenderar vi alltid att konsultera med en veterinär för att se om den behöver vård.