Skip to main content

Stöd din hunds matsmältning med kosttillskott för mage och tarm

Att ge kosttillskott till din hund kan vara ett bra sätt att hjälpa till att främja djurets hälsa och välbefinnande. Det kan också vara särskilt viktigt att se till att din hund får i sig rätt sorts näring om den har en känslig mage eller känsligt tarmsystem. Här har vi samlat alla tillskott som är utformade för att främja en sund tarm och mage.

Greenies

Raw for Paws kosttillskott Greenies är en blandning av morötter, rödbetor, bladspenat, selleri och palsternacka. 

Hundar är omnivorer vilket betyder att de är allätare och äter både kött och växter. Det är alltså naturligt för våra hundar att inkludera grönsaker i kosten. Grönsaker också är en naturlig källa till protein, fibrer och näring.

En välbalanserad kost av lagom mängd grönsaker ökar även näringsupptaget av andra ämnen.

Digestive-Guard

Sen har vi Digestive-Guard. Det är ett kosttillskott som kan hjälpa till att främja en sund tarm och mage hos din hund. Här har vi en örtblandning som är utvecklad för hundar som behöver stöd med matsmältningen. Vilket betyder att kosttillskottet Digestive-Guard kan vara särskilt användbart om din hund lider av matsmältningsproblem eller har svårt att bryta ned maten.

• Lakrits är fördelaktigt för symtom relaterade till magsyra (reflux)
• Dillfrön kan underlätta matsmältningen vid uppblåst mage
• Almbark, psylliumskal och malvaväxt stödjer mag- och tarmfunktionen
• Havtorns färgglada bär är rika på karotenoider och bioflavonoider samt vitaminer och mineraler

Spirulina

Visste du att Spirulina är mikroalger med högt klorofyllinnehåll? Det är också det kosttillskott med högst näringstäthet. Därför innehåller tillskottet såklart 100% Spirulina som stödjer kroppen med sina 18 dyrbara aminosyror med sin enastående biotillgänglighet, värdefulla vitaminer, mineraler och enzymer samt spårmineraler. Spirulina är en naturlig antioxidant och stödjer den metaboliska processer. 

Med många näringsämnen är Spirulina ett brett kost-tillskott som boostar såväl immunförsvaret som stärker hud och hår och ger ökad energi. Dess alkaliserande effekt kan hjälpa till att undvika överdriven magsyraproduktion samt göra andedräkten frisk.

Baby-dog

Sist men inte minst har vi Baby-dog. Baby-dog är ett kosttillskott som är speciellt utformat för valpar och dräktiga tikar för att kunna ge valparna en sån bra start som möjligt i den nya världen. 

Vi har valt att göra en örtmix som stödjer matsmältningen både hos valpar och dräktiga tikar och därför rekommenderar vi att ge Baby-Dog till den dräktiga tiken, för att sedan ge till valparna.

Några exempel att ge Baby-Dog till valparna är när dom ska vänja sig från di till fast föda, vid avmaskning, byte av kost eller byte av miljö för att få en sån bra övergång som möjligt. Med andra ord tillfällen då magen och matsmältningen kan behöva extra stöd.

Blandningen innehåller almbark, psylliumskal och färgglada havtornsbär som är berikat med karotenoider, vilket bland annat är bra för ögats synceller. I Baby-Dog finns även dillfrö som kan lindra symptom som uppblåst och spänd mage.

Har din hund problem så rekommenderar vi alltid att konsultera med en veterinär för att se om den behöver vård.