Skip to main content

Fäller hunden mycket? Boosta en tråkig päls och låt den glänsa i vårsolen

Våren är här, och för många hundägare innebär det inte bara ljusare dagar och varmare väder, utan också en massiv fällning av hundens päls. Det är en naturlig process där hunden gör sig av med sin tjockare vinterpäls för att ge plats åt en lättare sommarpäls. Men för många hundägare kan den intensiva fällningen vara överväldigande och leda till en konstant strid mot hårstrån överallt i hemmet. Här är några tips för att hantera fällning av hundens päls på ett effektivt sätt:

1. Regelbunden borstning

En av de bästa sätten att hantera fällningen är att borsta hunden regelbundet. Använd en borste eller kam som är lämplig för din hunds pälsstruktur och borsta igenom pälsen för att ta bort lösa hårstrån. Regelbunden borstning hjälper till att minska mängden hår som hamnar på dina möbler och golv.

2. Bad och grooming

Ett skonsamt bad med ett kvalitetschampo kan hjälpa till att få bort lösa hårstrån och underlätta fällningen. Se till att använda ett schampo som är speciellt för hundar och undvik att bada för ofta eftersom överdriven tvättning kan torka ut hundens hud och päls.

3. Hälsosam kost

En balanserad och näringsrik kost spelar en viktig roll för att främja en frisk hud och päls hos hunden. Se till att din hund får tillräckligt med omega-3 och omega-6-fettsyror genom sin kost, vilket kan hjälpa till att minska fällningen och främja en jämnare och friskare päls.

4. Tillskott med Brewers Yeast

Ett kosttillskott som kan vara till hjälp för att hantera fällning av hundens päls är Brewer´s Yeast. Produkten är tillverkad av kvalitativa ingredienser och är speciellt formulerad för att stödja hundens hälsa och välbefinnande. Den är rik på B-vitaminer, protein och andra näringsämnen som är viktiga för en frisk hud och päls. Genom att lägga till Brewer´s Yeast som ett dagligt tillskott till din hunds kost kan du hjälpa till att minska fällningen och främja en glansigare och friskare päls.

Ta hand om din hunds päls och låt den glänsa i vårsolen!