Skip to main content

Träning, återhämtning och bra kost är viktiga delar för att lyckas på agilityplanen

Möt de tre Belgiska vallhundarna Booboo, Rolex, Lumi och deras matte Kerstin. De bor på en gård i en by utanför Luleå. Kerstin är hästtjejen som sadlade om till hund och efter att ha testat agility med hundarna fastnade hon direkt. När hon såg hur mycket hundarna älskade sporten blev hon snabbt beroende och sedan fyra år tillbaka tränar och tävlar de regelbundet. I april åkte de till Rumänien och deltog i VM i agility för just Belgiska vallhundar. Om en månad är det dags för SM. Mellan tävlingarna tränas det för fullt på agilityplanen hemma på gården. Kerstin är även instruktör och arrangerar stora tävlingar tillsammans med vänner.

Utöver agility sysslar de även med drag, då både med cykel, skidor och vid löpning. Sambon tränar även spår. Det är aktiva hundar vilket ställer höga krav på återhämtning och bra kost. Kerstin har alltid haft ett stort intresse för just friskvård för hundar.

– Kosten är en viktig del för att lyckas på agilityplanen. Men också träningen mellan tävlingarna. De får simma och styrketräna mycket för att de ska hålla på lång sikt och må bra.  När det gäller foder äter de Mush Vaisto Blå.

Mush och Raw for Paw ägs båda av Snellman Petfood. Gemensamt för de båda varumärkena är att de är gjorda på naturlig ingredienser och är helt fria från onödiga tillsatser. För Kerstin är det oerhört viktigt att känna sig trygg med vad hon ger till hundarna, att det är bra innehåll.

När Raw for Paw kom med sin serie med kosttillskott fick hon snabbt upp ögonen för flera av produkterna.

Digestive guard får de alla tre. Booboo som är äldst får även tillskotten MSM, Mobility guard och Grönläppad mussla för att hjälpa till med lederna. Även mellanhunden Rolex får detta ibland. Men tillskottet för magen får de alla tre kontinuerligt.

Kerstin märkte direkt en effekt av tillskotten.

– Booboo har en tarmsjukdom som gör det svårt för hans kropp att plocka upp vitaminer men Digestive guard hjälper till att lugna magen.

När de nu senast var i Rumänien på VM var det extra bra.

– Det är ju lätt hänt att de får i sig något olämpligt eller att vi inte alltid hade tillgång till köpt vatten. Då hjälpte Digestive guard till att hålla magen glad. Och det är inga problem för hundarna att få i sig tillskotten. Jag blandar det i maten och de är matglada så det går ner utan att de märker någon skillnad.

Hundarna får mat både morgon och kväll, där emellan ett mellanmål och hundgodis. När det gäller godis håller de sig till Mush Vainu och Raw for Paws godisar. Båda sorterna består av torkade snacks gjorda på 100 % naturliga råvaror.

– De frystorkade hundgodisarna från Raw for Paw har en perfekt storlek till hundarnas godismaskin. Dessutom innehåller de få kalorier vilket gör att de inte lägger på sig. Det går ju åt en del godis till träningarna så det känns viktigt att det är bra ingredienser. De är alltid med i väskan.

Vi önskar Kerstin, Booboo, Rolex och Lumi stort lycka till på kommande tävlingar. Vill ni följa dem, både hemma på gården och ute på äventyr, hittar ni dem på Instagram @trebelgare

Här hittar du hela utbudet av våra kosttillskott