Skip to main content

Antioxidanter – superhjältar som skyddar

Vi erbjuder två produktserier med hundgodis. Vi har tuberna med 100% frystorkat nordiskt vilt kött och sen har vi påsarna med frystorkade bitar av 97% kött från nordiska gårdar samt 3% lingon och nässla. Dessa välsmakande godisar torkar vi själva på vår fabrik i Småland och som med alla våra produkter fokuserar vi på råvarornas kvalitet och värderar ärliga produkter som vi kan vara stolta över.

Lingon och nässla valde vi för att de bidrar med god smak och för att de innehåller mycket antioxidanter. De är en bra källa för C-vitamin, järn, folsyra och kalcium. För oss är det viktigt med en naturlig källa till vitaminer och mineraler, inga syntetiska tillsatser som många foder på marknaden har idag.

Vad är antioxidanter och varför är de bra?

Antioxidanter är ämnen som finns naturligt i vissa livsmedel och har förmågan att skydda både oss och våra djur från skador som kan orsakas av något som kallas fria radikaler. Tänk på antioxidanter som superhjältar som bekämpar dessa skadliga fria radikaler.

Fria radikaler bildas i våra kroppar som en del av naturliga processer, men de kan också bildas genom exponering för skadliga ämnen som exempelvis föroreningar och rökning. När dessa fria radikaler byggs upp i kroppen kan de skada våra celler och tros vara en bidragande faktor till flera farliga sjukdomar. Det är här vi valt att ta hjälp av två ingredienser från våra nordiska natur som innehåller mängder med antioxidanter; lingon och nässla.

Lingon har varit en del av den nordiska folkmedicinen i århundraden och anses vara väldigt näringsrika och ha många hälsofördelar. De innehåller flera vitaminer och grundämnen som kalium, kalcium, magnesium, och fosfor. Många hundar tycker lingonen är goda att äta som dom är, men framför allt är de mycket nyttiga och rika på antioxidanter.

Nässlor är ett riktigt ”superfood”. De är näringsrika och innehåller stora mängder av en lång rad viktiga vitaminer, mineraler och aminosyror. De är särskilt rika på C-vitamin, järn, folsyra och kalcium, vilket gör dem till en suverän källa för att öka näringstätheten i godiset. Genom att inkludera nässlor i hundens kost kan du förbättra din hunds näringsintag men också ge hunden mer energi och ork.

Godis som är gott och gör gott

Här har vi dem, mjuka och smakrika hundgodisar som är rika på antioxidanter för att främja din hunds hälsa och ge de bästa förutsättningarna. Och även om det är godis så behöver du inte få dåligt samvete om du råkar ge för många. Fördelen med frystorkat är att det har låg densitet vilket gör att du kan ge många och ofta utan att hunden får i sig för mycket kalorier.

Här kan du hitta hela vårt sortiment av hundgodis