Skip to main content
Supplements, kosttillskott. Elin sitter på en bred stig i skogen med hennes tre hundar, Örjan som är en GOlden Retriver sedan staffarna Tage och Helge. Hundarna äter Raw for paws naturliga kosttillskott för hundar och dom är så nöjda. Riktigt bra kosttillskott som elin verkligen ser resultat av

Hunden Örjans problematik gav Elin hennes största intresse!

Elin skaffade sin första hund när hon var 16 år, Örjan. Örjan är en Golden Retriver på sex år och det var han som öppnade upp ögonen för Elins stora hundintresse.

Örjan har haft flertalet bekymmer med sin kropp som gjort att Elin har satt sig in i väldigt mycket kring friskvård, rehabilitering och näringslära på hund – vilket idag är hennes största intressen och även det hon jobbar med!
Elin driver en egen hundbutik i kombination med att vara Canineopat och utför rehabilitering och friskvård på hundar. 

På fritiden sysslar Elin gärna med hundträning. Hon tränar aktivt Agility, Rallylydnad, Nosework och utställning. Idag har Elin också två stycken Staffordshire Bullterriers. Helge är strax över 1,5 år samt Tage som är 5 månader, och det är främst Tage och Helge som hon tränar och tävlar med. 

Ibland bor även hennes mammas franska bulldogg hos Elin, så hundar råder det ingen brist på säger Elin med glimten i ögat! 

När Elin och hennes gäng inte tränar så gör dom aktiviteter som hundarna tycker är roliga. Dom går mycket i skogen där dom kan strosa runt fritt. Hundarna tycker också det är väldigt mysigt att umgås i soffan. Elin tycker det är en viktig egenskap som hon avgudar med hennes hundar, att de verkligen älskar att få jobba och röra på sig men nöjer sig med att ligga i soffan och slappa. 

”Min favoritgrej att göra med hundarna är nog ändå främst att faktiskt få vara ute i naturen och njuta tillsammans med dem.” – Elin 

Som du tidigare har kunna läsa så har Örjan en del bekymmer i sin kropp. Bland annat har han ont i rygg och höfter i perioder. Detta behandlar Elin men ger även honom kosttillskott i förebyggande syfte. Elins ena hund drabbades av Nässelutslag för ett tag sedan, han fick då kosttillskott för att ge kroppen de stöd den behövde.

Vilka kosttillskott ger du till dina hundar?

Jag ger mina hundar olika kosttillskott i olika perioder. Just nu får allihopa, förutom valpen, Rosehip och Digestive Guard. I perioder som mina hundar behöver det så får dem Brewers Yeast, Humin-Pet samt Greenies. Jag ger kosttillskotten efter behoven de har under den perioden.

Elin berättar om hennes senaste kosttillskottupplevelse:

Örjan har förutom ont i sina höfter och rygg även bekymmer med sin mag- och tarmkanal.  Han har haft det sedan ung ålder och vi har i samråd med veterinär kommit fram till en kost som fungerar för honom. Men ibland får han bekymmer med sina öron, han får en hel del kli och öronen blir röda och geggiga. 2 Veckor med Humin-Pet så var allt kli och gegg borta från öronen!

“Det helt borta, jag är så imponerad över hur bra den fungerar!” – Elin

Varför ger du dina hundar kosttillskott?

Jag ger mina hundar kosttillskott för att jag verkligen kan se en skillnad i deras kropp. Men jag vill också ge dem bästa möjliga förutsättningar för att kroppen ska få det stöd den behöver. Tillexempel vid nässelutslaget gav jag Humin-Pet och nässelutslagen försvann ganska direkt dagarna efter. Vid fällning ger jag Brewers Yeast. Digestive Guard ger jag för att mina hundar luktar illa i munnen ibland och snabbt dagarna därpå så försvinner bekymmerna! 

Jag tycker det är viktigt att man har koll på vad man ger och att man kan ge underlag till varför ens hund behöver kosttillskott. Därför ger jag inte kosttillskott året om, utan under den perioden som de behöver det.

Om man vet vad ens hund har för behov av tillskott tycker jag kosttillskott är fantastiska, för de kan verkligen göra underverk för kroppen. Jag tycker att många hundar får inte i sig av allt som dom ska och hundar som verkligen får rätt kosttillskott kan verkligen få en helt annan kvalité i sin kropp och hur de mår i sin allmänhälsa.

Om du fick välja ett kosttillskott, vilket och varför?

Utan att tveka hade jag valt Humin-Pet. Tycker den är fantastiskt emot utslag. Även svampiga tassar som jag sett på andras hundar. Jag tycker att den verkligen gör jobbet och att den är perfekt eftersom man inte måste ge den alltid utan kan köra kurer när hunden verkligen behöver den.